Változásaink folyamata

2022.01.24

Lehet, hogy ehhez a képhez nem is kell külön magyarázat. :) :) Ha nem is analizálom túl neked most ezt a folyamatot, a fázisait akkor is érdemes megfigyelned magadon. 

Jó tisztában lenni azzal, hogyan zajlik benned a változásra, változtatásra való megérés, hol szakad el az a bizonyos cérna. Mikor jön az összeomlás, mikor a hárítás és a düh/csalódottság, a vád és az önvád (ezek ráadásul hullámzanak is, jönnek-mennek, visszatérnek), és mikor érkezel el abba a fázisba, hogy ráébredsz, ez így nem mehet tovább, ha tetszik, ha nem, meg kell látnod a saját felelősségedet életed alakulásában, és a kezedbe kell venned a sorsod irányítását. Az első lépés a változás útján pedig sosem egyszerű. Lehet félelmetes, lehet szorongást és aggodalmat keltő, ez természetes, hiszen épp elhagyni készülsz addigi komfortzónádat, de jobb, ha tudomásul veszed, mozdulás nélkül nem megy. Utólag visszatekintve pedig sokszor már nem is érted, miért nem tettél hamarabb valamit a boldogságodért és a vágyaidért. 

Ezen a folyamaton mindig megéri végigmenni. De hogy miért, azt megérezni csak akkor fogod, amikor már a végén tartasz, addig nincs más választásod, hinned, bíznod és cselekedned kell.