Családállítás

A családállítás egy speciális, integratív szemléletű terápiás megközelítés, módszertani alapját képezi többek között a pszichoanalízis, a transzgenerációs és sématerápia, az epigenetika, a pszichodráma, a családterápia, a tranzakció analízis és az NLP. 

A terápiás szemléletek között az úgynevezett szisztematikus-fenomenologikus vonalat képviseli: szisztematikus, vagyis az összefüggéseket több generációra visszamenőleg komplexen vizsgálja, a folyamatában megfigyelhető, rendszeresen ismétlődő mintázatokra és ok-okozati összefüggésekre koncentrál; és fenomenologikus, vagyis az egyén által közvetlenül, szubjektíven megtapasztalható (észlelhető, érezhető) információk segítségével dolgozik.

A rendszer megalkotója, Bert Hellinger német pszichoterapeuta megfigyelései szerint személyes életed nem függetleníthető a felmenőid sorsától, az általuk szerzett tapasztalások és traumák sajátos dinamikai működésekben és viselkedési mintázatokban tükröződnek a te életedben is. Mivel ezek a tudattalan működések nagyban befolyásolják a reakcióidat és döntéseit, ezért közvetlen hatással vannak az életminőségedre. 

A családállítás célja, hogy ezeket a rejtett családi kapcsolati dinamikáidat feltárjuk, ezáltal lehetőség nyíljon a problémáid megoldására, és pozitív irányba változhassanak a megéléseid. 

Várlak szeretettel egy különleges élményre, ha (pár)kapcsolati vagy családi/önértékelési problémákkal küzdesz, munkahelyi nehézségekkel szembesülsz, egészségügyi gondjaid vannak, vissza-visszatérő negatív élethelyzeteket húzol be, vagy egyszerűen megrekedtél valamilyen élethelyzetben, és nem látod, miért és merre tovább.

Válaszd azt, amelyiket leginkább magadénak érzed!

Csoportos állítás

(min. 6, max. 12 fő) 


Csoportos családállításon két módon vehetsz részt.

Állítást kérőként, azaz állítóként az általad hozott és a számodra aktuálisan legfontosabbnak ítélt problémán dolgozik a csoport az én vezetésemmel.

Résztvevőként az állító egyik képviselőjeként vagy külső megfigyelőként foglalod el a helyed a csoportban az én irányításommal – fontos tudnod, hogy a módszer működésének köszönhetően (ezt majd te is tapasztalhatod) sokszor már önmagában ez a státusz is alkalmas arra, hogy a saját problémáid feltárásához és megoldásához közelebb vigyen.

Az állítás időtartama problémától függően viszonylag széles időspektrumon mozog, lehet 30 perc, de akár több mint 60 perc is. Ez az időtartam előre nem meghatározható (még a probléma ismeretében sem), az állítás folyamán alakul ki.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy ahhoz, hogy állítást kérj magadnak egy problémára, egyáltalán nem szükséges a családtörténeted és felmenőid ismerete, mivel a rendszer a tudattalannal és archetipikus elemekkel (is) dolgozik /vagyis jöhetsz bátran, nem kell családfát kutatnod előtte :)/.

A csoport az alkalom idejére zárt, személyes információ onnan ki nem kerül

Okleveles családállítás vezetőként mindig kiemelt figyelmet fordítok a csoportdinamikára: az én dolgom, hogy azt a megtartó, szeretetteljes és biztonságos közeget, amiben dolgozunk, kialakítsam és vezessem, a tiéd csak annyi, hogy nyitottan, (ön)segítő szándékkal és problémamegoldásra éhesen gyere.

Csoportos állítás díjak:

  • Állítóként: 25,000 Ft/alkalom
  • Résztvevőként: 9,500 Ft/alkalom

Csoportos családállításra (állítóként és résztvevőként is) az oldal alján található jelentkezési űrlap kitöltésével tudsz (görgess az oldal aljára).

Tanácsadással egybekötött egyéni állítás 

(csak te és én) 


Ha bármiért is úgy érzed, jobban esne privát módon rátekinteni a problémád lehetséges gyökerére, vagy számodra megnyugtatóbb egy még bensőségesebb atmoszféra, akkor az egyéni családállítás lesz a te megoldásod.

Az egyéni állításon csak mi ketten vagyunk. A problémádra történő állítást ugyanúgy én vezetem, mint a csoportos családállítást, de ebben az esetben csoporttagok helyett bábukkal képezzük le a családi dinamikádat. 

Az állítás konkrét időtartama egyéni állításon sem előre meghatározható (még a probléma ismeretében sem), ugyanúgy az állítás folyamán alakul ki, mint a csoportosnál. A tapasztalat szerint az egyéni állítás 90 és 120 perc között mozog.

A legfontosabb különbség a csoportos és az egyéni állítás között, hogy egyéni állítás esetén nem csupán maga a családállítás történik meg, hanem azt követően az állítás tükrében egy komplett személyre szabott tanácsadást is biztosítok számodra, így pontosan tudni fogod, hogy a kapott információkkal milyen úton és hogyan menj tovább az életed alakításában.

És végül egy hétköznapi, de nagyon is lényeges, praktikus dolog: a te időbeosztásod. Míg a csoportos állításokra mindig általam meghirdetett fix időpontban kerül sor (hiszen kb. tizenkét ember vesz részt rajta), addig az egyéni állítások kettőnk közt előre egyeztetett időpontban történnek, vagyis jóval rugalmasabban kezelhetőek a te időbeosztásod és a szabad egyéni konzultációs időpontok függvényében. Nem kell alkalmazkodnod senki máshoz, mi egyeztetünk, és tiéd a tér, az idő és a lehetőség, hogy feltárjuk az életedben megtalálható rejtett működéseket és a problémáid lehetséges okát.

Mivel a módszer pontosan ugyanolyan hatékony egyéni, mint csoportos verzióban, ezért ha úgy érzed, az egyéni áll közelebb hozzád, bátran válaszd ezt a módját az állításnak.

Az egyéni állítás díja: 37,000 Ft/alkalom

Egyéni családállításra az oldal alján található jelentkezési űrlap kitöltésével tudsz (görgess az oldal aljára). 

A csoportos családállítás befizetési és lemondási feltételeit az aktuális eseményre történő érdeklődés és jelentkezés esetén írásban megkapod. Egyéni családállítási időpont 24 órán belüli lemondása, illetve meg nem jelenés esetén az alkalom megtartottnak minősül, a díj felszámolásra kerül. Megértésedet köszönöm.

Kontraindikációk (családállításon való részvételt kizáró tényezők): tudatmódosító szer használata, pszichiátriai kezelés alatt állás, epilepszia, patológiás személyiségzavarok /skizofrénia, bipoláris személyiségzavar stb./