Feltételezés, félreértés, félelem - a 3F

2021.10.22

Ez itt nem egy hosszú írás, csak szösszenet, mert a cél az, hogy te magad rá tudj tekinteni arra, hogyan kapcsolódsz ehhez a nagy hármashoz, amit néhányan az élet megrontójaként is szoktak aposztrofálni.

Persze ez a kifejezés túlzó, hiszen pl. a félelem adott esetben akár életmentő is tud lenni, és mint ilyen, működhet megfelelő helyen benned, de értsd jól ezt a sarkítást: most nem a "helyénvaló" esetekről van szó, hanem azokról, amik komoly nehézséget tudnak benned okozni. Te hogy állsz ehhez a három dologhoz? 

A legegyszerűbb kiindulópont a rálátáshoz, ha elfogadod azt a tényt, hogy a feltételezéseid minden esetben belőled indulnak ki, a te saját hitedből, a te érzelmeidből, és ezek nem feltétlenül egyeznek egy másik emberével. Figyeld meg magadon, hogyan fűződnek a feltételezéseidre (tehát az érzelmeidre, gondolataidra, elképzeléseidre) a félreértéseid és a félelmeid. Láss rá a saját működésedre, hogyan függ össze benned ez a három dolog, és milyen tapasztalásaid, megéléseid vannak rá.