Milyen problémákra szolgálhat megoldással a TE módszer?

Amit te magad problémának érzel és/vagy nehézségként élsz meg. Kezdve az olyan, egyértelműen lelki eredetű gondoktól, mint a stressz, szorongás, különböző függőségek, fóbiák, párkapcsolati problémák, önbizalomhiány stb., egészen az ezekkel összefüggésben álló szomatikus fizikai bajokig, mint túlsúly, allergia, asztma, migrén, itt fáj-ott fáj. (A TE módszer alkalmazása nem helyettesít szakorvosi kezelést, ezt minden esetben vedd figyelembe!)

Mi történik egy konzultáció során, és mennyire kell "részt vennem" benne?

Maga a konzultáció (nagyon leegyszerűsítve) egyfajta "beszélgetés", legalábbis te leginkább ezt a részét fogod érzékelni. Fontos tudnod, hogy minden változtatás a te tudtoddal és beleegyezéseddel történik, semmi olyasfajta változást nem tudok és nem is idézhetek elő, amiről ne lenne tudomásod, vagy amire a konzultáció során nem adsz engedélyt!
Ami fizikai részét illeti: amennyiben alkalmazandó technikára (légzés, mozgásminőség javítása, meditációs technikák stb.) is kapsz javaslatot, úgy természetesen számítok a segítségedre, hiszen a technikák helyes elsajátítása és esetleges otthoni gyakorlása szerves része a változásodnak.

Működhet ez a módszer nálam akkor is, ha nekem az ilyesfajta dolgok nem mennek jól/nehéz eset vagyok?

Kit/mit nevezhetünk vajon nehéz esetnek és egyáltalán ki nevezheti annak? Természetes, hogy mindenki a saját problémáját érzi a legnagyobbnak, akár megoldhatatlannak is. Épp azért érthető ez, mert folyamatosan ebben él, szó szerint a bőrén érzi a mindennapjaiban, hogy nem tud a problémáján vagy akár az ahhoz való hozzáállásán változtatni. Ebben a módszerben többek közt az a szép, hogy mindenkinek egyaránt lehetősége van a változtatásra, mert a konzultációk során azokon a negatív hitrendszereiden is dolgozunk, amik épp azt az érzetet keltik benned, hogy nehéz eset lennél.

Mit gondolsz, hány alkalomra lesz szükségem?

A kérdés jogos és érthető, de hidd el, nehéz ezt látatlanban, a bejelentkezésedkor felmérni. Mindenkinek más a habitusa, a hozzám fordulók pedig különböző problémákkal érkeznek, ezek kapcsán pedig a konzultációk alatt más-más blokkok, minták jönnek felszínre, és más-más fizikai gyakorlatsort (adott esetben akár többet is) sajátítanak el. Ebből adódóan széles a spektrum, nem ritka, hogy már egy-két alkalom is megoldhatja az aktuális problémát, de van, akinek ennél jóval többre van szüksége. Általánosságban az a tapasztalatom, hogy az első alkalom után elég jól felmérhető, milyen mélységű problémával állunk szemben, és hogy azt milyen tempóban tudjuk feldolgozni úgy, hogy számodra is komfortos legyen.

Mennyi ideig tart egy alkalom?

Egyéntől és problémától függően általában egy óra. Ez lehet egy kicsit rövidebb (gyerekek esetében általában 45-50 perc), de lehet egy kicsit hosszabb is. A konzultáció során neked az órát természetesen nem kell figyelned, olyan tempóban haladunk, ahogy az számodra a legmegfelelőbb, és a problémád megoldása szempontjából a leghatékonyabb.